Jumat , Agustus 17 2018
Home / Tugas Sekolah / Bahasa Sunda (page 3)

Bahasa Sunda

Kumpulan tugas mata pelajaran “Bahasa Sunda” yang dikerjakan oleh para pelanggan warnet RAYANET.

Berita Dalam Bahasa Sunda: Berkas Korupsi Gayus Tambunan

Gayus Tambunan

Kajaksaan Agung nyatakeun pepek atawa P21 ka berkas perkara kasangka Gayus Halomoan Tambunan, urut pagawé pajeg patali perkara gratifikasi sarta pencucian duit sajumlah Rp 28 milyar sarta Rp 74 milyar. “Kamari geus dinyatakeun P21 ku Kajaksaan,” kecap Kapala Bagian Penerangan Umum Polri, Kombes Boy Rafli Amar di Mabes Polri, Jumaah …

Read More »

Berita Dalam Bahasa Sunda: Candi Borobudur

Candi Borobudur

Magelang (ANTARA News) – Taman Wisata Candi Borobobudur (TWCB) di Kabupatén Magelang, Jawa Tengah dina mimiti mangsa liburan Natal sarta Taun anyar 2013 dipinuhan wisatawan. Dumasar pantauan, Senén, lobana wisatawan kasebut ngabalukarkeun tempat parkir TWCB henteu sanggup nandéan tutumpakan nu datang ku kituna kudu ngamangpaatkeun kantong-kantong parkir di kira-kira candi …

Read More »

Berita Dalam Bahasa Sunda: Chelsea VS Manchester United

Chelsea vs Manchester United

Ngaran Mark Clattenburg jadi “béntang” di Liga Premier Inggris minggu ieu. Wasit anu sacara jelas ngarojong Newcastle United ieu nyieun sajumlah kaputusan kontroversial waktu mingpin laga Manchester United kontra Chelsea di Stadion Stanford Bridge, Ahad tuluy. Manéhna ogé dimoncorong lantaran dangong rasisnya ka dua pamaén Chelsea. Dina laga bertensi luhur …

Read More »

Berita Dalam Bahasa Sunda: Gempa Bumi di Sumatera

Gempa Padang

DUA lini bumi badag di Sumatera dina April tuluy némbongkeun hiji hal anu geus lila hayang dibuktikeun ku para ilmuwan, nyaéta yén lini kasebut bisa memicu sajumlah lini di sakumna dunya. Timuan pamungkas ieu saterusna bisa mantuan usaha pikeun memprediksi sawatara lini. Salila genep poé sanggeus lini-lini di Sumatra lumangsung …

Read More »

Berita Dalam Bahasa Sunda: Banjir di Jakarta

Banjir Jakarta

Pikeun ngudag udagan penanggulangan kuyumbang cai di 33 lokasi, Dines Pakasaban Umum DKI Jakarta kudu ngabéréskeun normalisasi sarta pembenahan drainase di 14 lokasi kuyumbang. Dina waktu deukeut, baris dipungkas normalisasi saluran drainase di sapanjang Jalan HR Rasuna Said, Jakarta Kidul. Kapala Unit Pelaksana Téknis Parabot sarta Perbekalan Dines Pakasaban Umum …

Read More »

Pidato Bahasa Sunda – Tema Ngamumule Kandaga Budaya Sunda

Microphone

Assalamualaikum Wr.Wb. Bapak kalih ibu anu bade ngaregepkeun biantara-biantara simkuring, urang titenan kahirupan kiwari seueur pisan tontonan ti luar nagara urang, dipikaresep ku barudak ngora, anu sepuh oge sami “ Jati kasilih ku junti” teu minosea kana seni budaya, margi di Indonesia ti sabang dugi ka maroke seueur pisan seni …

Read More »