Selasa , Desember 11 2018
Home / Tugas Sekolah / Bahasa Sunda (page 2)

Bahasa Sunda

Kumpulan tugas mata pelajaran “Bahasa Sunda” yang dikerjakan oleh para pelanggan warnet RAYANET.

Pidato Bahasa Sunda – Tema Banjir

Banjir Bandung

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatu Rerencangan abdi anu abdi sayangi Ibu Yeti salaku pangajar anu abdi Hormati Puji sareng syukur abdi panjatkeun ka illahi Rabbi anu parantos maparing nikmat jeung  ngizinkeun urang sadayana ngumpul ti dieu Salawat sarta salam ka junjungan Nabi besar  Nabi Muhammad S.A.W Dinten ieu abdi bade medalkeun perkawis …

Read More »

Pidato Bahasa Sunda – Tema Kebudayaan

Kebudayaan Sunda

Ngeunaan Kabudayaan Sunda Nu Ku Urang Kedah Dimumule Assalamu’alaikum w. w. Ibu guru anu ku simkuring dipihormat. Teu kalangkung rerencangan sadayana. Langkung ti payun, mangga urang sami-sami muji syukur ka Gusti Nu Mahaangung, margi mung barokah sareng rohmat mantenna urang tiasa ruing mumpulung dina kasempatan ieu. Hadirin sadayana, dina danget …

Read More »

Pidato Bahasa Sunda – Tema Internet

Internet

Assalamualaikum.wr.wb Bapa/ ibu guru anu dipikahormat sareng rerencangan anu dipikacinta, sateuacana hayu urang panjatkeun puji sareng sukur ka gusti Alloh nu maha Esa, anu tos masihan rohmat sarta hidahyana ka urang sadayana. Ku kituna ayeuna urang tiasa ngumpul di tempat ieu.Hadirin sadayana, Sa teu acana simkuring bade ngucapkeun nuhun ka …

Read More »

Pidato Bahasa Sunda – Tema Kebersihan

Microphone Town Hall

Asalamu’alaikum wr. wb Para hadirin anu ku simkuring di pihormat, alhamdulilah danget ieu urang sadayana tiasa pateupung lawung pa amprok jonghok, dina raraga urang mi eling kanu jadi kabersihan Jawa Barat. Hadirin anu ku simkuring di pihormat, sakumaha anu uninga ku urang sadayana, sabaaraha kota di Jawa Barat teh tos …

Read More »

Contoh Biantara Bahasa Sunda Tema Kebersihan

Microphone Town Hall

Assalamu’alaikum Warohmatullohi Wabarokatuh Para hadirin anu ku simkuring di pihormat, alhamdulilah danget ieu urang sadayana tiasa pateupung lawung pa amprok jonghok, dina raraga urang mi eling kanu jadi kabersihan Jawa Barat. Hadirin anu ku simkuring di pihormat, sakumaha anu uninga ku urang sadayana, sabaaraha kota di Jawa Barat teh tos …

Read More »

Profil Biografi Sherina Munaf dalam Bahasa Sunda

Sherina Munaf nu ngaran aslina Sinna Sherina Munaf lahir di Bandung, Jawa Barat, 11 Juni 1990 nyaéta penyanyi Indonésia anu mimitian tenar di taun 1999. Sherina mangrupa anak kadua ti tilu duduluran pasangan Triawan Munaf sarta Luki Ariani. Sherina mangrupa lulusan ti British International Schooltaun 1999-2010. Hobina nyaéta nyanyi sarta …

Read More »

Pedaran: Bangbaluh Pangajaran Basa Sunda Di Purwakarta

Bahasa Sunda

I. Kasang Tukang Simkuring milih jejer ieu kulantaran ayeuna geus hese ngajarkeun basa sunda utamana di Purwakarta anu geus loba pacampur jeung basa Jakarta. Ruang lingkupna nyaeta keur sakup guru, kapala sakola jeung pamarentah Purwakarta khususna guru basa Sundana.  Watesan masalahna nyaeta nepi ka ningkatkeun kasadaran guru. Tujuan ayana pedaran …

Read More »

Ngamumuk Kandaga Budaya Sunda

Microphone Town Hall

Assalamualaikum Wr.Wb. Bapak kalih ibu anu bade ngaregepkeun biantara-biantara simkuring, urang titenan kahirupan kiwari seueur pisan tontonan ti luar nagara urang, dipikaresep ku barudak ngora, anu sepuh oge sami “ Jati kasilih ku junti” teu minosea kana seni budaya, margi di Indonesia ti sabang dugi ka maroke seueur pisan seni …

Read More »

Berita Dalam Bahasa Sunda: Presiden SBY Prihatin Kondisi Kebersihan Kampung Nelayan

Presiden SBY Tengok Kampung Nelayan

Présidén Susilo Bambang Yudhoyono (katuhu) berdialog kalayan sajumlah pamayang sabot ngadatangan Kampung Pamayang Ujung Keusik, Teluk Naga di Tangerang, Banten, Jumaah (4/1). Dina datangna kasebut, présidén méré perhatian soal infrastruktur penunjang, karaharjaan masarakat, atikan sarta ketersediaan bahan beuleum pikeun pamayang. (ant )Ujung Keusik, Kabupatén Tangerang ( Warta ): Présidén Susilo …

Read More »