Selasa , Desember 12 2017
Home / Tugas Sekolah / Bahasa Sunda

Bahasa Sunda

Kumpulan tugas mata pelajaran “Bahasa Sunda” yang dikerjakan oleh para pelanggan warnet RAYANET.

Resep Nasi Goreng dalam Bahasa Sunda

Nasi Goreng Petai, Panganan Khas Kuliner Nusantara

Sangu goreng nyaéta sangu anu diberi titit bumbu biasanya sok lada sarta digoreng kadang mah sok dotamahan maké bahan-bahan séjén saperti sosis, baso,endog, kontoljeung daging. Sangu goreng téh dahareun anu paling dipikarésép di Asia Timur jeung Asia Tenggara. Bahan: sangu tiis kécap saos tomat minyak kalapa Bumbu yang dihaluskeun: bawang …

Read More »

Bubuka Bahasa Sunda

Microphone

Puji syukur nu nulis panjatkan ka hadirat Alloh SWT. Yén nu nulis tos ngabéréskeun ieu pancén palajaran Basa Sunda kalayan ngabahas ….. Dina penyusunan pancén ieu, henteu sakedik tahanan anu nu nulis sanghareupan. Tapi nu nulis nyadar yén kelancaran dina penyusunan pancén ieu henteu séjén berkat bantuan, dorongan sarta bimbingan …

Read More »

Dongeng Sasakala “Sangkuriang Legenda Gunung Tangkuban Perahu”

Sangkuriang dan Tangkuban Perahu

Dina hiji mangsa, dicaritakeun aya sahiji putri raja di jawa barat ngaranna dayang sumbi. Dayang sumbi boga anak lalaki nu kasep ngaranna sangkuriang. Sangkuriang kareseupna ngaburu sasatoan di leweng. Sangkuriang dibaturan ku hiji anjing nu ngaranna tumang, anjing eta lain sawajar anjing, nu sabenerna anjing eta titisan dewa nu mangrupakeun …

Read More »

Dongeng Fabel Bahasa Sunda: “Sireum Jeung Japati”

Dongeng Fabel Jawa Barat - Edisi Basa Sunda

DONGENG : SIREUM JEUNG JAPATI   Aya sireum rek nginum disisi walungan. Keur ngarayap kahandap, manehna tisoledat. Pluk ragrag kana cai. Hadena caina rada ngeuyeumbeu lebah dinya mah. Tapi keukeuh bae ari ngojay kasisi mah teu bisaeun. Sireum gegeroan, ” tulung, tulung, ieu kuring rek tikerelep tulungan ” Kabeneran aya …

Read More »

Makalah Siaran Radio Fanber FM Dalam Bahasa Sunda

Fanber FM

BUBUKA Wilujeung enjing pandangu satia Fanber FM dina frekuensi 97,4. Abdi Safa Aditya, sapertos biasana salama 1 jam kahareup abdi rek ngabaturan aranjeun nu geus rengse ngobrol, balajar, jeung dahar, lieur rek naon deui, hayu arurang kumpul di dieu aya babaraha kagiatan nu rek diputerkeun. Artikel artikel tentang Raden Ajeng …

Read More »

Puisi Bahasa Sunda: Anaking

Writing Pen

ANAKING   Anaking… regepkeun piwuruk ema hidep sangkan hirup rahayu jeng berkah tur bagja Anaking.. tiru jeng gugu pasipatan ema sabab ciri sagala wanoja natra aya dina diri ema Bapa bagja rumah tangga jeung ema najan kadang sok manggih tunggara ema tetep ngawula ka bapa pinuh ku rasa katresna Anaking.. …

Read More »

Biografi Mochammad Hatta Dina Basa Sunda

Mohammad Hatta

BIOGRAFI MOCHAMMAD HATTA DINA BASA SUNDA Mohammad Hatta | nyaéta pahlawan Indonésia. Dilahirkan di Bukittinggi dina 12 Agustus 1902. Waktu lahir beliua dibéré ngaran Mohammad Ahtar sarta dawam digeroan Atta. Bapana ngaranna Mohammad Jamil sarta indungna ngaranna Siti Saleha anu asalna ti golongan padagang. Di wayah leutik, Bung Hatta bersekolah …

Read More »

Pidato Bahasa Sunda – Tema Kebudayaan Sunda

Kebudayaan Sunda

Assalamualaikum Wr.Wb. Bapak kalih ibu anu bade ngaregepkeun biantara-biantara simkuring, urang titenan kahirupan kiwari seueur pisan tontonan ti luar nagara urang, dipikaresep ku barudak ngora, anu sepuh oge sami “ Jati kasilih ku junti” teu minosea kana seni budaya, margi di Indonesia ti sabang dugi ka maroke seueur pisan seni …

Read More »

Pidato Bahasa Sunda – Tema Perpisahan Sekolah

Perpisahan Sekolah SMA

Contoh Pidato Bahasa Sunda – Tema Perpisahan Assalamualaikum wr. Wb Asshaduallailahaillalah waashaduanna muhamadar rosulullah. Ama badu Tipayun mangga urang sami-sami panjatkeun puji sareng syukur ka hadirat Allah SWT. Nu mana dina kasempatan ieu urang sadaya tiasa ngumpul dina kaayaan sehat wal’afiat. Shalawat miwah salam mugi tetep dilimpahkeun ka jungjungan urang …

Read More »