Selasa , Desember 12 2017
Home / Tugas Sekolah / Bahasa Sunda / Resep Nasi Goreng dalam Bahasa Sunda
Nasi Goreng Petai, Panganan Khas Kuliner Nusantara
Nasi Goreng Petai, Panganan Khas Kuliner Nusantara

Resep Nasi Goreng dalam Bahasa Sunda

Sangu goreng nyaéta sangu anu diberi titit bumbu biasanya sok lada sarta digoreng kadang mah sok dotamahan maké bahan-bahan séjén saperti sosis, baso,endog, kontoljeung daging. Sangu goreng téh dahareun anu paling dipikarésép di Asia Timur jeung Asia Tenggara.

Bahan:

  • sangu tiis
  • kécap
  • saos tomat
  • minyak kalapa

Bumbu yang dihaluskeun:

  • bawang beureum
  • bawang bodas
  • cabé beureum
  • tarasi sakedik

Bahan Palengkep:

  • bonteng
  • endog
  • daging hayam goreng
  • Bawang goreng

Caréa nyieunna :

  1. Panaskeun minyak kalapa dina katél goréng bumbu anu tos di haluskeun nepika seungit
  2. terus asupkeun sangu tiisna kocékeun nepika rata.
  3. asupkeun ogé saos tomat jeung kecap.
  4. kocékeun deui nepika rata.
  5. Angkat, tur siap siap dipidangkeun jeung bahan bahan paléngkeupna.

About RAYANET

Follow me, Like, Subscribe and Share.

Check Also

Microphone

Bubuka Bahasa Sunda

Puji syukur nu nulis panjatkan ka hadirat Alloh SWT. Yén nu nulis tos ngabéréskeun ieu …

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *