Kamis , Oktober 18 2018
Home / Tugas Sekolah / Bahasa Sunda / Contoh Naskah Drama 7 Orang Bahasa Sunda – Kabiasaan Bolos Sakola
Conversation
Conversation

Contoh Naskah Drama 7 Orang Bahasa Sunda – Kabiasaan Bolos Sakola

Contoh Naskah Drama 7 Orang Bahasa Sunda
KABIASAAN BOLOS SAKOLA

Tokoh :
1. Iwan
2. Yadi
3. Asep
4. Bu Dian
5. Ma Tini
6. Ma Idah
7. Urang

Yada hiji poe tilu murid. Maranehna teh sakola babarengan, jeung dei maranehna teh sakelas. Anu naramina nyaeta Iwan, Yadi sareng Asep. Maranehnateh murid pang badungna di kelas.

Yada hiji poe di jero kelas, maranehna keur di ajar di jero kelas. Tapi guruna teu asup.

(di jero kelas)

Asep           : wan, yad bosen yeuh di kelas, mungpung euweuh guruna urang   bolos weh yap !

Iwan           : jeeeehhh….. urang mah hayuh wae,  tanya weh tuh kasi Yadi !  daekkeun  teu ?

Yadi           : idih, piraku urang saminggu rek bolos wae !

Iwan           : hayu yad, kagok lah sapoe dei, isukan pere iyeuh !

Asep           : tah heueuh, bener isukan pere iyeuh !

Yadi           : hayulah hayu !

Tuluy maranehna sibu-siap rek mangkat bolos tapi di tegor ku Urang !

Urang         : heeeeeeh, maraneh rek mangkat kamarana ?

Iwan           : naon maneh? Kumaha urang weh, urang rek kamana ke ! lain urusan maneh !

Asep           : awas siah lamun maneh bebeja ka guru, lamun bebeja maneh moal aman di kelas !

Iwan Asep : bener !

Tulu maranehna marangkat bari geus di caram ge ! tapi Urang boga pikiran rek di bejakeun tah barudak tteh ka Ibu Dian.

Urang         : ku urang bejakeun weh ah, dari   beuki badeg wae barudak teh !

Urang terus mangkat ka ruang bp, kabeneran Ibu Dian keur aya di ruanganna .

(di ruang bp)

Urang         : assaamualaikum !

Ibu Dian     : waalaikumsallam ! mangga kalebet

Urang         : nuhun bu !

Ibu Dian     : mangga calik jang ! aya naon !

Urang         : kieu bu, di kelas simkuring teh aya barudak anu baradung pisan, maranehna bolos wae, cikeneh ge maranehna kaluar bu bolos. Da pedah teu aya guruna.

Ibu Dian     : saha, di kelas mana !

Urang         : ti kelas 9z bu nyaeta Iwan, Yadi, sareng Asep bu !

Ibu Dian     : heuuh barudak eta dei nya!

Urang         : muhun bu !

Ibu Dian     : nya entos nuhun laporanna, ke rek di urus weh ku ibu !

Urang         : owh..nuhun atuh bu !

Ibu Dian     : muhun jang !

Urang         : assalamualaikum bu !

Ibu Dian     : waalaikum salam….!!

Dijalan rek bolos, maranehna neangan tembut sakeur bolos.

(DIJALAN REK BOLOS)

Asep           : Dan, Yad urang bolos kamana yeuh !

Iwan           : kumaha lamun ka tembut bilyard!

Asep           : urang mah hayu ! kumaha yad !

Yadi           : hayulah!(bari kabusa)

Asep           : nyantaiweh moal kanyahoan iyeuh ayeunamah ! bawa santai weh poe ayeunamah !

Iwan           : hayu urang mangkat, cbut bray !

Tuluy maranehna teh marangkat ka tembut anu di tuju nyaeta tembut bilyar tea. Bus poe senenna te maranehna asup sakola dei, tuluy Urang merebeja ka maranehna yen maranehnateh di bunnggil kku Ibu Dian !

(di kelas)

Urang         : Iwan, Yadi, Asep. Maneh titah ka ruang bp !

Asep           : emang urang aya masalah naon jeung Ibu Dian ?

Urang         : kaditu weh lamun teu percaya mah !

Yadi           : nu bener maneh !

Urang         : bener, lamun teu kaditu ke maneh di kaluarkeun ti sakola !

Iwan           : maneh bebejanya kamri arurang barolos !

Urang         : emang lamun heueuh kunaon ?

Asep           : maneh geus wani kaarurang ?

Iwan           : bray dari   urang di kaluarkeun, hayu weh urang   kaditu.

Yadi           : bener wan, hayu weh urang   kaditu !

Asep           : hayulah hayu !

Iwan           : awas siahhhh…!!!!

Tuluy maranehnateh mangkat ka ruang BP. Bari maranehna ge sarieuneun.

(diruang bp)

Iwan           : assalamualaikum !

Ibu Dian     : waalaiikuum salam, arasup maneh !

Yadi           : aya naon yeuh bu abdi sadaya di ppiwarang kadieu !

Ibu Dian     : maneh nu ngarana IWAN, YADI, jeung ASEP lain ?

3an             : muhun bu !

Ibu Dian     : maneh barolos wae nya?

3an             : heunteu bu !

Ibu Dian    : nu bener maneh ! aya laporanna yeuh !

Iwan           : nya muhun bu, arurang emang sok bolos, tapi abdimah tara ngajakan bu!

Ibu Dian     : ah…ayeunamah tong silih salah keun, tos loba bukti jeung laporana da !,  yeuh surat

bikeun ka kolot maraneh, pokona isukan maneh kudu datang jeung kolot maneh.

Asep           : nya entos atuh bu, abdi tiluan menta hampura weh bu ! janji moal kitu dei !

Ibu Dian     : geu ulah loba omong, kaluar weh geura, tong poho isukan !

Iwan           : nya bu, assalamu alikum bu ? (bari sasalaman)

Enjingna,  bus maranehna di jero kelas, maranehna di pangggil ka ruangan Ibu Dian, da kolotna datang !

(diruang bp)

Iwan           : assalamualaikum !

Ibu Dian     : waalaikumsalam, asup !

Ibu Dian     : punten bu ! euma’ wali ti saha !

Ma Tini       : owhh…kieu yeuh bu, maranehna teh duduluran abdi, kabenerean emana si Asep

jeung si deden ramana tos almarhum ! jadi abdi ngawalian  k tiluuan, ngmong-

ngomong aya naon bu !

Ibu Dian     : kieu bu, maranehna tiluan tara asup sakola, tos saminggu maranehna bolos wae !

Ma Tini       : nu leres bu, da unggal poe mah maranehna teh sok mangkat wae ti bumi na mah !

Ma Idah     : dasar barudak bangor ..!

Ibu Dian     : abdi ngagaduhan laporan ti  k osis sareng Urangna yen manehnateh ceunah sok

bolos di tempat bilyard !

Ma Tini       : nu leres wan !

Iwan           : eeee…..enya ma’ ! hampuraweh ma’ !

Ma Idah     : astagfirullah, maraneh tos di bayaran mahal-mahal sakola didieu, tapi sikap

maranehmah ayeuna kieu ! Ibu teh teu hayang anjeun kos Euma, ngan jadi kuli pabrik !

Iwan           : NYA HAMPURA WEH NYA MA’!

Bu uyad    : Tah ayeunamah simkuring serah keun weh ka euma ! bade di kumaha keun

wae ge bu !

Ibu Dian     : kieu yeuh ma’, abdi sareng guru atos baradami yen iyeu  k tiluan teh rek

di DO wae ti sakola iyeu !

3an             : buuuuu, beri keringanan atuh bu!

Iwan           : abdi janji bade ngarubah sikap abdi !

Ibu Dian     : bener maneh janji

Iwan           : demi allah bu abdi bade nagrubah sikap !

Ibu Dian     : nya entos atuh bu, ayeunamah kieu weh iyeu  k tiluan teu jadi di DO tapi iyeu

bade di skor weh saminngu teu meunag sakola heula !

Ma Idah    : nya nuhun atuh bu !

Ibu Dian     : nuhun tos datang ma !

Ma Tini       : nya sami’’ bu, hampurawe anak abdi bu, assalamualaikum !

Ibu Dian     : waalaikum sallam

Tuluy senggeus maranehna di skor maranehna asup dei ka kelas 9z rek nyokot tas da rek balik jeung bapkna si Iwan.

(nyokot tas di kelas)

Urang         : yih rek kamarana dei maneh !

Iwan           : arurang di skor !

Urang         : tah ceuk urangge jadi  tong sok badeg geh, tong sok bolos wae !

Yadi           : hamppuranya m !

Maranehna teh senggeus di skor saminngu asup dei ka sakola, tapi ayeunamah maranehna geus saladar. Tara barolos dei.

About RAYANET

Follow me, Like, Subscribe and Share.

Check Also

Nasi Goreng Petai, Panganan Khas Kuliner Nusantara

Resep Nasi Goreng dalam Bahasa Sunda

Sangu goreng nyaéta sangu anu diberi titit bumbu biasanya sok lada sarta digoreng kadang mah …

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.