Senin , Agustus 20 2018
Home / Tugas Sekolah / Bahasa Sunda / Pidato Bahasa Sunda – Tema Banjir
Banjir Bandung
Banjir Bandung

Pidato Bahasa Sunda – Tema Banjir

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatu

Rerencangan abdi anu abdi sayangi

Ibu Yeti salaku pangajar anu abdi Hormati

Puji sareng syukur abdi panjatkeun ka illahi Rabbi anu parantos maparing nikmat jeung  ngizinkeun urang sadayana ngumpul ti dieu

Salawat sarta salam ka junjungan Nabi besar  Nabi Muhammad S.A.W

Dinten ieu abdi bade medalkeun perkawis banjir . Banjir nyaeta salah sahiji musibah anu sering terjadi ti Indonesia. Banjir biasana disebabkeun ku kasumbatna saluran cai kusabab sampah.

Kurangna daerah resapan cai oge bisa nyebabkeun banjir. Daerah resapan cai bisa ngarupa taman, sumur, tatangkalan, atawa bisa oge lapangan jukut. Nanging dinten ieu geus teu loba deui lapangan, geus loba tatangkalan anu ditebang, geus loba jelema anu geus teu paduli perkawis lingkungan anu nyebabkeun banjir. Banjir bisa nyebabkeun loba karugian diantarana: banjir anu ngarendem sawah atawa kebon bisa nyebabkeun gagal panen. Banjir oge bisa nganyebarkeun loba panyakit diantarana:  Muntaber, Ispa, Demam berdarah, panyakit kulit, jeung sajabarna

Urang sadayana bisa ngacegah banjir, Kumaha carana? Carana nyaeta teu miceun runtah sembarangan kusabab sampah bisa nganyumbat saluran cai atawa urang sadayana minimal bisa melak tangkal kanggo nambah daerah resapan Cai

Rupina sakitu biantara dari abdi, Mugi mugi naon nu abdi geus sampaikeun bisa berguna ka urang sadayana, hampura lamun aya kalepatan

Wassalamualaikum Wr Wb

About RAYANET

Follow me, Like, Subscribe and Share.

Check Also

Nasi Goreng Petai, Panganan Khas Kuliner Nusantara

Resep Nasi Goreng dalam Bahasa Sunda

Sangu goreng nyaéta sangu anu diberi titit bumbu biasanya sok lada sarta digoreng kadang mah …

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.